(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада тижорат банкларининг ҳудудларни кредитлашдаги аҳамияти ва унинг иқтисодий ривожланишга таъсири таҳлил қилинади. Ҳудудларни барқарор ривожлантириш, кичик ва ўрта бизнесни қўллаб-қувватлаш учун банклар томонидан ажратиладиган кредитлар муҳим аҳамиятга эга. Бунда кредитлаш жараёнидаги асосий муаммолар — юқори фоиз ставкалари, паст молиявий саводхонлик ва инфратузилманинг ривожланмаганлиги каби масалалар ўрганилган. Мақолада шунингдек, Ўзбекистонда ҳудудий ривожланишни қўллаб-қувватлаш бўйича илғор хорижий тажрибаларга асосланган тавсиялар берилган.