(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Zamonaviy jahon iqtisodiyoti yirik ishlab chiqarish va tarqatish tarmoqlarini, global moliyaviy tuzilmalarni va butunjahon axborot tarmog'ini birlashtirgan yaxlit tizimdir. Globallashuv barcha mamlakatlar iqtisodiyotiga ta'sir ko'rsatadi, turli shakllarda namoyon bo'ladi va faoliyatning ko'plab sohalariga ta'sir qiladi. Transmilliy korporatsiyalar butun dunyo bo'ylab millionlab odamlar uchun ish o'rinlarini yaratishda muhim rol o'ynaydi, bu ayniqsa rivojlanayotgan mamlakatlarda bunday imkoniyatlar iqtisodiy sharoitlarni yaxshilash va bandlik darajasini oshirishga yordam beradi.