(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada jahon iqtisodiyoti rivojlanishining hozirgi tendentsiyalari hamda uning xususiyatlari ko'rib chiqilgan va tahlil qilingan. Bugungi kunda jahon iqtisodiyoti o‘z rivojlanish tarixida yangi davrga kirdi. O'zaro iqtisodiy va siyosiy munosabatlarning kuchayishi natijasida xalqarolashgan iqtisodiyotlar globallashuv bo‘sag‘asiga yetib keldi. Jahon iqtisodiyoti yangi muammoga duch kelmoqda. Va bu muammo globallashuvdir.