(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
O‘zbekistonda eksport faoliyatini rivojlantirishdagi muammoli vaziyatlarni kamaytirish choralarini ko‘rish bugungi kunda eksport va tashqi savdo tizimidagi dolzarb mavzulardan biridir.Hozirgi kunda tashqi iqtisodiy aloqalar milliy iqtisodiyotlar holatiga ta’sir ko‘rsatuvchi muhim omilga aylanib qolganligi va mana shunday aloqalarning tarkibiy qismi bo‘lgan eksport har bir mamlakatning iqtisodiy taraqqiyotida alohida o‘rin egallashi va eksport salohiyatidan samarali foydalanish natijasida mamlakatda tovar ishlab chiqarishga ixtisoslashuv barobarida resurs unumdorligi ortadi, ishlab chiqarishning umumiy hajmi oshib boradi. Ushbu maqolada Iqtisodiy o‘sish sur’atlarini jadallashishi, ishlab chiqarishning rivojlanishi, uning samaradorligini oshishi eksport amaliyotining yaxshi yo‘lga qo‘yilishi bilan bog‘liq ekanligi batafsil keltirib o‘tilgan.