(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada mintaqa sanoatini rivojlantirishning obyektiv zarurati va iqtisodiy o‘sish, barqaror rivojlanish, sanoat rivojlanishi, ichki va tashqi iqtisodiy sharoit, hamda hududning iqtisodiy resurslarini to'g'ri boshqarish, yangi ish o'rinlarini yaratish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va mahalliy xom ashyo bazasidan maksimal foydalanish orqali mintaqa sanoatining o‘sishi, innovatsion va raqamli texnologiyalarni joriy etish, klasterlashtirish va sanoat infratuzilmasining yaxshilanishi kabi faktorlar hamda ijtimoiy-iqtisodiy integratsiya hamda mintaqalararo hamkorlikni kuchaytirishga qaratilgan chora-tadbirlarni ko‘rishni talab qiladi. Shu sababli maqolada to’liq obyektiv zaruratlari yoritilgan.