(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада ижтимоий-иқтисодий тизим таркибида иқтисодий ривожланишнинг кўп қиррали жараён шаклида тўпланган ёндашувларга кўра иқтисодий ўсиш сифатига таъсир этувчи омилларнинг таъсири, иқтисодий ўсиш механизмининг мавжуд имкониятлари ёритилган ҳамда Хоразм вилоятини ижтимоий-иқтисодий ривожлантиришда ҳудудий номутаносиблик масалалари таҳлил қилиниб, уларни бартараф этиш бўйича таклиф ва тавсиялар берилган.