(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мазкур мақолада ҳалол бизнес соҳасидаги халқаро амалиётлар, шу жумладан, Малайзия, Саудия Арабистони, Бирлашган Араб Амирликлари ва Туркия каби мамлакатлар тажрибаси таҳлил этилган. Шунингдек, Ўзбекистонда ҳалол бизнес соҳасидаги ҳуқуқий-институционал асослар, миллий стандартлар ва сертификатлаш тизими, давлат дастурлари ва қўллаб-қувватлаш чоралари ёритиб берилган. Ҳалол бизнес соҳасида Ўзбекистон учун халқаро тажрибани ўрганиш ва мослаштириш бўйича асосий хулоса ва таклифлар шакллантирилган.