(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Soliqlar jumladan moliyaviy inistitutlardan undiriladigan soliqlar bozor iqtisodiyoti sharoitida davlat byudjеtining eng asosiy manbai hisoblanadi. Soliqlar tizimi davlat iqtisodiyotining rivojlanishi uchun, davlat byudjеti uchun zarur bo`lgan mablag`larning to`planishini ta'minlaydi. Moliyaviy inistitutlarini soliqqa tortish hozirgi davlatimizda bozor iqtisodiyoti rivojlanayotgan bir davrda, byudjеtga qo’shimcha foydani ko’paytirish masalasiga birmuncha ijobiy yondashish dеb atasak bo’ladi hamda moliyaviy institutlarni unumli soliqqa tortish masalasi hozirgi kunda mamlakatimizning dolzarb masalalaridan biridir.