(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda zamonaviy bank xizmatlarini taklif etishning joriy holati, afzalliklari va rivojlanish istiqbollarini tahlil qiladi. Mobil banking, internet banking, kontaktsiz to‘lovlar, elektron hamyonlar, SMS banking, onlayn kreditlar va xavfsizlik tizimlari kabi xizmatlarning foydalanuvchilar uchun qulaylik va tezlik ta’minlashdagi roli batafsil yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy bank xizmatlarini yanada rivojlantirish uchun kerak bo‘lgan chora-tadbirlar va yo‘nalishlar ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada bank tizimining raqobatbardoshligini oshirish va mijozlar uchun yanada qulay sharoit yaratishga qaratilgan takliflar berilgan.