(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
O‘zbekistonning strategik joylashuvi va boy tabiiy resurslari uni xalqaro investorlar uchun jozibador qiladi. So’nggi yillarda iqtisodiy liberalizatsiya va shaffoflikni oshirishga qarshi kurashishga qaratilgan islohotlar xorijiy investitsiya oqimini sezilarli darajada oshirgan. Ushbu maqola O‘zbekistonda to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar (TTXI) hozirgi holati va tendentsiyalarini ko‘rib chiqadi. Shuningdek, maqolada mamlakatning investitsion muhitini yaxshilashga qaratilgan keng ko‘lamli iqtisodiy islohotlarga e’tibor qaratilgan. Maqolada O‘zbekistonning global investitsiya uchun jozibadorligini yanada oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.