(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Sanoatda toza energiya asosida mahsulot ishlab chiqarish orqali rivojlangan mamlakatlar standartlariga moslashish imkoniyatiga ega bo‘lish va eksport salohiyatini oshirish, energiya tejovchi zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalarni kirib kelishi tezlashtirish, dunyo iqtisodiyotida yuz berayotgan yashil energiyaga o‘tish jarayonlarida faol ishtirok etish, yashil energiya manbalarini qurish hisobiga sanoatning yangi yo‘nalishlarini yaratish asosida ish o‘rinlarini yaratish muammolariga yo‘naltirilgan ilmiy tadqiqotlarni amalga oshirish dolzarb hisoblanadi.Ushbu maqolada Oʻzbekiston sanoatini rivojlanishi va qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish holati tahlil qilingan hamda mintaqa iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishda qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish yoʼllari muhokama qilingan.