(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада кичик бизнес ва хусусий тадбиркорлик фаолиятининг моҳияти, тарихий даври, ривожланиши ва шаклланиши каби масалалар ёритилган. Шунингдек, мамлакат иқтисодиёти ўсиш суръатларини жадаллаштиришда, олиб борилаётган ижтимоий-иқтисодий ислоҳотлар орқали аҳоли эҳтиёжларини қондириш, уларнинг даромадларини ошириш масалаларини ҳал этиш, фаровон яшашини таъминлаш, бандлик, соғлом рақобат муҳитини яратиш, бозордаги талаб ва таклифга самарали таъсир кўрсатишда кичик бизнес ва хусусий тадбиркорлик муҳим омил эканлиги тўгрисида сўз боради. Хусусан ҳудудлар иқтисодиёти ривожланишида ҳукуматимиз томонидан ушбу соҳани ривожлантириш, хамда унинг ҳуқуқий асосларини мустаҳкамлаш учун амалга оширилаётган кенг ислоҳотлар ёритилган.