(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Tadqiqot jarayonida oʻzini-oʻzi boshqarish tuzilmasi organlarining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini boshqarishning nazariy-uslubiy xususiyatlari ularning yangi instrumentlari va mexanizmlarini izlab topish zaruratini asosladi, buni boshqarish tizimining taklif etilgan tizimini samarali amalga oshirilishi orqali taʼminlash isbotlandi. Bunda mahalliy oʻzini-oʻzi boshqaruvda ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini boshqarish usullari va vositalarini, jarayonlar va munosabatlarni tushunish mexanizmlarni shakllantirildi.