(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Korxonaning iqtisodiy salohiyati deganda unda sodir etiladigan iqtisodiy jarayonni to‘liq ta’minlaydigan barcha moddiy va mehnat resurslari hamda nomoddiy aktivlar tushuniladi. Korxonaning iqtisodiy salohiyati tahlili uning mulki, zaxiralari va xarajatlarini har tomonlama o‘rganishdir. Iqtisodiy salohiyatni buxgalteriya balansiga nisbatan‚ aktivlarga nisbatan ishlatiladigan tushuncha deb qarash mumkin.