(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
мақолада ҳудудларда Олий таълим тизимининг камбағалликни қисқартишга таъсирини баҳолаш бўйича кўплаб усусллари ўрганилиб, ижтимоий ривожланиши, мавжуд номутаносибликлар, турли даражадаги иерархиядаги бошқарув қарорларини шакллантириш ва қабул қилишнинг самарасиз тизими асосида ҳудудларнинг ижтимоий-иқтисодий ривожланиш нотекислигини баҳолаш ҳамда прогнозлашнинг концептуал механизми ва унинг ишлаш босқичлари баён этилган.