(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqola global miqyosda yuz berayotgan geosiyosiy, ekologik, moliyaviy va texnologik o‘zgarishlar sharoitida davlatlarning iqtisodiy xavfsizlik tizimiga tahdid soluvchi omillarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. So‘nggi yillarda pandemiyalar, mintaqaviy qurolli mojarolar, global iqlim o‘zgarishlari, energetika inqirozi va geoiqtisodiy raqobat kuchayib borayotgani iqtisodiy xavfsizlikka zamonaviy yondashuvni talab qilmoqda. Avvalo iqtisodiy xavfsizlik tushunchasi keng yoritilib, uning asosiy tarkibiy qismlari – oziq-ovqat, energetika, moliyaviy barqarorlik, ishlab chiqarish quvvatlari, texnologik mustaqillik va tashqi iqtisodiy munosabatlar xavfsizligi chuqur tahlil qilinadi.