(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақола қишлоқ хўжалик корхоналарида қишлоқ хўжалик маҳсулотларини тўла ва нобудгарчиликсиз сақлашда – инвентаризациянинг роли ва хусусияти асосланиб, “Ҳисоб сиёсати”га инвентаризация ўтказиш ва уни режасини киритиш, бухгалтерия ҳизмати раҳбарининг инвентаризацияни вақтида ўтказилишига масъулятини белгилаш ҳамда кишлоқ хўжалик маҳсулотларининг табиий йўқотиш нормативларини инвентаризация натижаларига қараб қўллашни такомиллаштириш бўйича таклиф ва тавсилар берилган.