(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada xalqaro integratsion birlashmalar faoliyati, ushbu birlashmaga kiruvchi mamlakatlar bilan o‘zaro savdo aloqalarini, shuningdek, xalqaro moliya tashkilotlari bilan o‘zaro hamkorlik munosabatlarini rivojlantirish lozimligi aytib o‘tilgan. Maqolada hozirgi kunda mustaqil rеspublikamizning dunyoning yirik moliya tashkilotlari, islom moliyasi xalqaro fondlari bilan aloqasi kuchayib borayotgani ko‘rsatilgan. Bu esa o‘z navbatida, O‘zbеkiston tadbirkorlari uchun jahon bozoriga chiqish, jahon standartlariga mos tovarlarni ishlab chiqarish va natijada rеspublikada iqtisodiy, ijtimoiy farovonlik yanada rivojlanib, kichik va o‘rta biznes korxonalari katta yutuqlarga erishishi izohlangan.