(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqolada sanoat tarmog‘ining muhim qismi hisoblangan gidroenergetika tarmog‘i xorij tajribalari va hozirda jahonda gidroenergetika tarmog‘ining xolati, sohada ishlab chiqarish jarayonini etakchi davlatlari tendensiyalari va ulardagi energiya balansida gidroenergetika resurslarining ulushi batafsil yoritib berilgan. Mamlakat iqtisodiyotida gidroenergetika tarmog‘ining roli, iqtisodiy salohiyati va resurslardan foydalanish samaradorligini oshirish jarayoni tahlili amalga oshirilgan.