(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мазкур мақолада ҳисоб-таҳлил тизими моҳияти ва хўжалик юритувчи субъект фаолиятидаги аҳамияти ва роли, “бухгалтерия ахбороти” тушунчасининг моҳияти, хўжалик юритувчи субъектни бошқариш ва самарали бошқарув қарорларини қабул қилиш мақсадида бухгалтерия ахборотининг турлари ҳақида сўз боради. Бухгалтерия ахборотининг ташқи ва ички фойдаланувчиларга қаратилган бирламчи хисоб маълумотлари ва уларнинг тўпланиш даражаси асосида шаклланиш жараёни кўриб чиқилган.