(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola O'zbekistonda so'nggi yillarda amalga oshirilgan iqtisodiy islohotlar va to'g'ridan-to'g'ri xorijiy investitsiyalar (TTXI) oqimining o'sishini tahlil qiladi. Maqolada TTXIning mamlakat iqtisodiyotiga bo'lgan ta'siri, xususan, sarmoya miqdori, yangi yashil maydon loyihalari va investitsiyalar himoyasi indekslari orqali ko'rib chiqiladi. Shuningdek, O'zbekistonning investitsiyaviy muhitini yaxshilashga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan. Natijalar O'zbekistonning xalqaro investitsiyalarni jalb qilishdagi salohiyatini namoyish etadi va mamlakat iqtisodiyotini yanada rivojlantirish uchun zarur bo'lgan strategik yondashuvlarni belgilab beradi.