(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada kapital bozorida individual investorlarning investitsion strategiyasini ishlab chiqishda e’tibor berishi lozim bo‘lgan ba’zi jihatlar o‘rganilgan. O‘rganishlar natijasida investitsion strategiyada maqsadni tanlash va bozorni tahlil qilish orqali investitsiyalar bo‘yicha riskni kamaytirish hamda foydani oshirish imkoniyatlari yoritib berilgan. Investitsion strategiyani ishlab chiqishda klassik yondashuvlar va xorij tajribalari o‘rganilgan holda xulosalar ishlab chiqilgan hamda amaliy takliflar berilgan.