(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Global beqarorlik va jahon iqtisodiyotining yaqinlashib kelayotgan retsessiyasi sharoitida korxonalar bozordagi mavqeini saqlab qolish, iqtisodiy xavfsizlik va kelgusi barqaror o'sish potentsiallarini ta'minlash uchun yangi tashkiliy modellar va boshqaruv yondashuvlarini izlashlari kerak. Diagnostika yondashuvga asoslanib, maqolada xavfsizlik maqsadlariga erishish va uning shakllanishiga davlat ta'siri kontekstida korxonalari faoliyatida boshqaruv paradigmasini o'zgartirish muammolari ko'rib chiqiladi. Korxonalarning iqtisodiy xavfsizligi darajasini baholashda turli metodologik usullarni qo'llash tajribasini tanqidiy tushunishga ko'ra, mualliflar iqtisodiy xavfsizlikning miqdoriy qiymatlarining tezlashtiruvchi (sekinlashtiruvchi) hisoblangan ko'rsatkichlarining yondashuvni taklif qiladilar va asoslaydilar. Muallif xavfsizlik holatini baholash uchun taklif etilayotgan texnologiyaning imkoniyatlari va maqsadga muvofiqligini, iqtisodiy tizimning rivojlanish dinamikasida ushbu baholashning keng imkoniyatlarini namoyish etadilar. Jahon iqtisodiyotini raqamlashtirish sharoitida korxonalarni iqtisodiy xavfsizligini ta’minlashda diagnostika tizimini o’rnini oshirish bo’yicha xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.