(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада мамлакатнинг иқтисодий ривожланишида саноат 4.0 нинг аҳамияти ва таъсири ёритилиб берилган. Иқтисодий ривожланиш, хусусан саноат тармоқларида инновация муҳитини ривожлантиришдаги мавжуд муаммолар чуқур ўрганилган. Иқтисодий фаолият турлари бўйича саноат маҳсулотларини ишлаб чиқариш ҳолати, унинг ялпи ички маҳсулот ва экспортдаги улуши ҳамда ҳудудий саноат бўйича таҳлил амалга оширилган. Шунингдек, саноат 4.0 ни янада ривожлантириш йўналишлари ишлаб чиқилган.