(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада тижорат банкларининг депозит операциялари ва уларни вужудга келишининг назарий асослари ўрганилган. Депозитларнинг назарий жиҳатлари ҳуқуқий ва илмий асослари тизимлаштирилган. Депозит операцияларининг жиҳатдан вужудга келиши ўзбекистонлик ва хорижлик олимлар илмий асарлари асосида тадқиқ этилган. Тадқиқотлар асосида муаллифнинг мустақил илмий ёндашувларин шакллантирилган ва асосланган. Олиб борилган илмий изланишлар натижасида илмий таклиф ва хулосалар ишлаб чиқилган.