(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish ko‘rsatkichlarini tahlil qilish davlat iqtisodiyotining bugungi holatini baholash, muammoli yo‘nalishlarni aniqlash va tegishli rivojlanish strategiyasini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada biz tadqiqotchilar va tahlilchilar tomonidan davlatning iqtisodiy holatini baholashda ko'pincha foydalaniladigan ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishning asosiy ko'rsatkichlarini, shuningdek, iqtisodiyotning barqaror va barqaror rivojlanishini ta'minlashdagi ahamiyatini ko'rib chiqamiz.