(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада инвестиция жозибадорлиги ва уни баҳолаш услубиятлари таҳлил қилинган. Шунингдек, ҳудудлар инвестиция жозибадорлигини баҳолаш ҳамда аниқлаш бўйича ҳам урганилган, бунда ҳар бир услубиётнинг ўз характерли хусусиятлари асослаб берилган. Инвестициялар самарадорлигини баҳолашнинг методологик асослари ва тамойиллари хусусида фикр юритилган. Инвестицияларни баҳолаш моделлари ва кўрсаткичлар таҳлил қилинган ва тегишли хулосалар ишлаб чиқилган. Инвестиция жозибадорлигини яхшилашга мўлжалланган инвестиция сиёсатининг таркибий тузилмалари ҳисобланган; мамлакат ва чет эл инвесторлари учун қулай механизмлар яратиш; капитал маблағлар қайтимлилигини таъминлаш ва даромаддорлигини ошириш; инвестиция фаолияти билан шуғулланишдаги хатар (риск) даражасини минималлаштириш бўйича тегишли хулосалар ишлаб чиқилган.