(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мазкур мақолада халқаро стандартлар асосида тайёрланган молиявий ҳисоботларни аудиторлик текширувидан ўтказиш чоғида мазкур молиявий ҳисоботлардаги баҳоланган мажбуриятлар билан боғлиқ ахборотларнинг тўғрилиги ҳамда ишончлилигини текшириш методологиясини ишлаб чиқиш ҳамда такомиллаштириш бўйича илмий-тадқиқот олиб борилди. Баҳоланган мажбуриятлар аудитининг мақсади, вазифалари ва ахборот манбаларига тўхталиб ўтилди. Шулардан келиб чиққан ҳолда, баҳоланган мажбуриятлар аудити йўналишлари белгилаб берилди. Шунингдек, баҳоланган мажбуриятлар аудитини ташкил қилиш ва ўтказиш босқичлари аудитнинг халқаро стандартлари асосида ишлаб чиқилди.