(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ушбу мақолада саноат тармоғининг иқтисодий самарадорлигини ифодаловчи кўрсаткичлари ва унга таъсир қилувчи омиллар батафсил ёритиб берилган. Мамлакат иқтисодиётида саноат тармоғининг роли, саноат тармоғи иқтисодий салоҳияти ва самарадорлик кўрсаткичлари таҳлили амалга оширилган. Шунингдек саноат тармоғи иқтисодий самарадорлигини янада ошириш бўйича илмий асосланган таклифлар ишлаб чиқилган.