(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarining resurslardan foydalanish samaradorligini baholashning ahamiyati va zaruriyati asoslab berilgan. Sanoat korxonalarining resurslardan foydalanish samaradorligini kompleks baholashning tashkiliy mexanizmi ishlab chiqilgan. Sanoat korxonalarining moddiy, mehnat va moliyaviy resurslarga samaradorligini oʻsish surʼatlari indeksiga koʻra baholash formulalari taklif etilib, oʻlchov mezonlari kiritilgan.