(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola islomiy moliyashtirish doirasida “Takaful” sugʻurtasining ahamiyatining afzalliklari va moliyalashtirish amaliyoti yoritilgan. Shariat qonunlari tamoyillariga asoslangan “Takaful” sug‘urtasi oʻzaro hamkorlik va ishtirokchilar oʻrtasida umumiy masʼuliyat xavf-xatarni taqsimlash, birdamlik va axloqiy xulq-atvor tamoyillariga mos kelishini o‘rganilib, an’anaviy sug‘urta modellaridan ajratib turilishi izohlangan. Shunigdek, maqolada keng qamrovli baholash orqali “Takaful” sug‘urtasining axloqiy me’yorlarga rioya qilgan holda risklarni boshqarish bo‘yicha iqtisodiy yechimlarni taklif etuvchi islom moliyasining muhim tarkibiy qismi ta’kidlangan.