(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada qishloq xo‘jaligini sug‘urtalashda aktuar hisoblarni qo‘llash asosida sug‘urta tariflarini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Mamlakatimizda bugungi kunda qishloq xo‘jaligini sug‘urtalash borasida “O‘zagrosug‘urta” AJ bevosita shug‘ullanib kelmoqda, qishloq xo‘jaligini sug‘urtalash qamrovini esa talab darajasida ta’minlash maqsadga muvofiq. Aynan, ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi chorva hayvonlarini sug‘urta tavakkalchiliklaridan ixtiyoriy sug‘urtalash bo‘yicha qo‘llanilayotgan sug‘urta tariflarini takomillashtirishda aktuar hisoblarni qo‘llash asosida yanada rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.