(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
ushbu maqolada Moliyaviy hisobotni tuzish tamoyillari va tuzishga qo`yiladigan talablar bo`yicha ma`lumotlar keltirilgan bo`lib, ularni nazariy masalalari ilmiy nazariy jihatdan tadqiq etilgan. Moliyaviy hisobotning xo`jalik yurituvchi subyektlar jumladan, tijorat banklarida tutgan o`rni tahlil qilingan. Tadqiqot asosida moliyaviy hisobotni takomillashtirishga doir ilmiy taklif va xulosalar ishlab chiqilgan