(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Мақолада давлат тиббий суғуртасининг назарий асослари ва уни жорий этиш орқалп ижтимоий ҳимояни таъминлашнинг ўзига хос хусусиятлари таҳлил этилган. Хорижий олимларнинг қарашлари ва илмий хулосалари тизимлаштирилган. Тадқиқотлар асосида давлат тиббий суғуртасини жорий этишга қаратилган илмий таклиф ва хулосалар ишлаб чиқилган.