(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada nodavlat oliy ta’lim tashkilotini moliyalashtirishning zamonaviy nazariyalari va ularning o‘ziga xos jihatlari tahlil etilgan. Oliy t’lim tizimini moliyalashtirishda mablag‘larining roli to‘g‘risidagi ilmiy xulosalar shakllantirilgan. Tadqiqotlar asosida nodavlat oliy ta’lim tashkilotida kontrakdan tushgan mablag‘larni maqsadli sarflashda ta’sischilarni roli va uni takomillashtirishga qaratilgan ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.