(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Ushbu maqola kichik biznes faoliyatini diversifikatsiya qilish orqali investitsiyalarni jalb qilishni kengaytirish va ularning jozibadorligini oshirishning strategik yondashuvini o‘rganadi. Ushbu tadqiqot mahsulot, bozor va geografik diversifikatsiyani o‘z ichiga olgan turli xil diversifikatsiya strategiyalarini o‘rganadi va investitsiyalarni jalb qilishda ularning samaradorligini baholaydi. Amaliy tadqiqotlar va empirik ma’lumotlarni tahlil qilib, maqola diversifikatsiya qanday qilib moliyaviy barqarorlikning oshishiga, investorlarning ishonchini oshirishga va kichik biznesning yanada mustahkam sektoriga olib kelishi mumkinligini namoyish etadi.