(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2024)
Maqolada davlat qimmatli qog‘ozlar va ularning foiz stavkalariga ta'sir etuvchi omillar ilmiy-nazariy jihatdan tadqiq etilgan. O‘zbekistonda davlat qimmatli qog‘ozlarining iqtisodiyotda tutgan o‘rni, jumladan, ochiq bozorda joylashtirilgan davlat qimmatli qog‘ozlarining hajmi, real va nominal foiz stavkalari tahlil qilingan. Shuningdek, joylashtirilayotgan davlat qimmatli qog‘ozlarining foizi bilan talabni bildirayotgan dillerlar o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganilgan. Davlat qimmatli qog‘ozlari foiziga taʼsir ko‘rsatuvchi omillar asosida xulosa va takliflar tayyorlangan.