(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi tijorat banklarining moliyaviy barqarorligini baholash masalalari ko‘rib chiqilgan. Xususan, xalqaro tajribada keng qo‘llaniladigan «CAMEL» reyting tizimi asosida tijorat banklarining kapital yetarliligi, aktivlar sifati, boshqaruv samaradorligi, daromadlilik hamda likvidlilik darajasi tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida AT «Agrobank» misolida bank kapitalining yetarlilik ko‘rsatkichlari, aktivlar sifati va umumiy risk miqdori baholangan.