(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Мазкур мақолада олий таълим муассасаларида инновацион фаолиятни ривожлантиришнинг назарий ва амалий жиҳатлари таҳлил қилинади. Университетлар, давлат ва хусусий сектор ўртасидаги ҳамкорлик, молиявий қўллаб-қувватлаш механизмлари ва рақамли технологияларни жорий этиш орқали инновацион муҳит яратишнинг аҳамияти ёритилган. Шунингдек, халқаро тажриба асосида инновацион инфратузилмани шакллантириш, университет-саноат ҳамкорлигини мустаҳкамлаш ва кадрлар салоҳиятини ошириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.