(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Мазкур мақолада хўжалик юритувчи субъектларнинг дебиторлик ва кредиторлик қарзлари моҳияти, турлари, таснифи ҳамда уларнинг молиявий ҳисоб ва бошқарув ҳисобидаги аҳамияти ёриттиб берилган. Шунингдек, хўжалик юритувчи субъектларнинг дебиторлик ва кредиторлик қарзларининг динамикаси бўйича таҳлиллар баён қилинган. Турли мулкчилик шалклидаги хўжалик юритувчи субъектларда мавжуд дебитор ва кредиторлик қарзларини бошқарув ҳисобини такомиллаштиришда хорижий ва МДҲ мамлакатлари иқтисодчи олимларининг ёндашувлари асосида таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.