(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Maqolada xo‘jalik yurituvchi subyektlarning moliyaviy salohiyatini aniqlash xususiyatlari, Navoiy viloyatining mavjud iqtisodiy salohiyati ko‘rib chiqiladi. Unda korxonalarni modernizatsiya va rekonstruksiya qilish, korxonalarning innovatsion faoliyatini moliyalashtirish zaruriyati yanada chuqurroq yoritilgan. Qo'llab-quvvatlovchi korxonalar uchun resurslarni shakllantirish manbalarining mumkin bo'lgan variantlari tavsiya etiladi. Maxsus takliflar berilgan. Korxonalarning innovatsion faoliyatini rivojlantirish to'g'risida.