(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Ushbu maqolada bank va kredit tashkilotlarida soliq nazoratini amalga oshirishning huquqiy va amaliy jihatlari o'rganilgan. Bank sohasidagi soliq nazoratining o'ziga xos xususiyatlari, soliq hisobotlarini taqdim etish tartibi, soliq qonunchiligiga rioya qilish bo'yicha ichki nazorat mexanizmlari hamda soliq nizolarini hal etish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida bank sohasidagi soliq nazoratini takomillashtirish bo'yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.