(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
Hududlarning barqaror rivojlanishini taʼminlashda mulkiy soliqlar maʼmuriyatchiligi muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqolada mulkiy soliqlarning hududiy rivojlanishga taʼsiri tahlil qilinadi va soliq xavfsizligi tushunchasi yoritiladi. Shuningdek, soliq maʼmuriyatchiligining samaradorligini oshirish uchun taklif etilayotgan uslubiy va institutsional yondashuvlar, byudjet-soliq xavfsizligini taʼminlash mexanizmlari hamda mulkiy soliqqa tortish modellarining iqtisodiy nazariyalari keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, hududlarning barqaror iqtisodiy rivojlanishi va mahalliy byudjetlarning daromadlarini oshirishda samarali soliq boshqaruvi va strategik maʼmuriy yondashuvlar muhim ahamiyat kasb etadi.