(untitled) (Scientific Journal of Actuarial Finance and Accounting, 2025)
O'zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida sanoat sohasi muhim o‘rin tutadi. Sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish hajmining oshishi mamlakatning iqtisodiy rivojlanishi, ish o‘rinlarining yaratilishi va eksport imkoniyatlarining kengayishi uchun asosiy omillardan biridir. Bu jarayon korxona va tashkilotlarning faoliyati, shuningdek, asosiy kapitalga qo‘yilgan investitsiyalar bilan chambarchas bog‘liq. Ushbu tadqiqotning maqsadi O'zbekiston hududlarida sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish hajmining oshishiga korxona va tashkilotlarning, shuningdek, asosiy kapitalga investitsiyalarning ta’sirini o‘rganishdan iborat.